Studiecoaching 1-op-1 thuis

Studiecoaching 1-op-1 thuis

Studiecoaching op individuele basis.

Studiecoaching is het begeleiden van de leerling met zijn of haar huiswerk en leerproces. Het is huiswerkbegeleiding maar dan op een persoonlijke manier. Uw zoon of dochter krijgt zijn of haar eigen begeleider, dat is een vaste persoon. Per e-mail wordt er contact gehouden over de planning. Uw zoon of dochter maakt dus een overzicht over het te maken en te leren werk. De docent kijkt dit na, geeft de leerling wat tips ter verbetering en keurt het goed. Zo leert uw zoon of dochter hoe ze een planning moeten maken en hoe ze hier mee om moeten gaan.

Vervolgens komt de begeleider,  bijvoorbeeld 2 of 3 keer per week, bij uw zoon of dochter thuis langs om vragen te beantwoorden, te helpen, te motiveren en vooral ook te controleren. De docent kijkt of het werk wel is gemaakt zoals afgesproken in de planning en of het werk goed gemaakt is. Ook zal de docent waar het nodig is uw zoon of dochter overhoren voor het leerwerk.

Bij studiecoaching gaat het er voornamelijk om dat de leerling leert hoe hij of zij kan plannen en structuur kan creëren in het schoolwerk. Sommige leerlingen hebben duidelijk een stok achter de deur nodig en dan gaan de cijfers dankzij de studiecoaching met sprongen vooruit. Ook kan het voorkomen dat uw zoon of dochter een specifieker probleem heeft met een bepaald vak. Dan kunnen we kijken of er mogelijkheden zijn voor bijles. Wij komen graag bij u langs om kennis te maken met u en met uw zoon of dochter. De hoeveelheid contacturen kunnen in overleg anders zijn dan hierboven beschreven, toegespitst op de persoonlijke situatie van u en uw kind.

Bij studiecoaching besteden wij aandacht aan de volgende punten:

1. Wij leren de leerling zijn of haar werk te plannen.
2. Wij controleren of de leerling zich aan zijn of haar planning houdt.
3. Wij beantwoorden vragen tijdens de (2 of 3 keer per week) fysieke contactmomenten.
4. Wij gaan de leerling leren leren.
5. Als de leerling klaar is met zijn of haar planning tekenen wij die af met een paraaf, zo weet u precies of uw zoon of dochter zijn of haar werk af heeft.

________________________________________________________________________________________

Interesse of nog vragen? Stel ze gerust, neem contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.

Share Button