Met een goede planning en structuur helpt het u kind om optimaal te presteren op school. Huiswerkbegeleiding werkt erg goed voor leerlingen die moeite hebben om aan de slag te gaan met hun huiswerk en door de bomen het bos niet meer zien. Uw zoon of dochter kan het niveau zeker aan maar heeft alleen wel een stok achter de deur nodig. Het kan bijvoorbeeld het verschil maken van blijven zitten of over gaan naar het volgende jaar. Daarvoor bieden wij huiswerkbegeleiding aan. Dit doen wij 1-op-1 via onze studiecoaching of in groepsverband op één van onze locatie’s.

Hoe werkt het?
Uw zoon of dochter komt op afgesproken momenten bij ons langs en werkt daar aan zijn of haar huiswerk. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een of meerdere vaste begeleiders. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er aandacht voor het maken van een planning en wordt er ook gekeken of de leerling zich aan deze planning houdt. De leerling krijgt bij ons ruim de mogelijkheid om vragen te stellen over het te maken werk, daarnaast controleren wij ook of de leerling het werk daadwerkelijk (goed/ serieus) maakt. De begeleider is er om te helpen, te motiveren en vooral ook te controleren. Is het werk gemaakt? Is het werk goed gemaakt? Waar nodig zullen wij leerwerk overhoren.

Bij huiswerkbegeleiding besteden wij aandacht aan de volgende punten:

1. Wij leren de leerling zijn of haar werk plannen.
2. Controleren of de leerling zich aan zijn of haar planning houdt.
3. Wij beantwoorden vragen van de leerling.
4. Wij gaan de leerling leren leren.
5. Als de leerling klaar is met zijn of haar planning tekenen wij die af met een paraaf. Zo weet u precies of uw zoon of dochter het werk af heeft.

Heeft uw zoon of dochter een specifiek probleem met een bepaald vak? Dan is het wellicht ook verstandig om te kijken naar bijles. Graag komen wij vrijblijvend bij u langs om te kijken wat de hulpvraag is.

Interesse of nog vragen? Stel ze gerust, neem contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen!

Share Button