Het laatste nieuws gemist? Gelukkig kun je hier de berichten terug lezen die de afgelopen weken op diverse sites zijn gepubliceerd:

Het ministerie van OCW stelt bijna 1 miljoen beschikbaar voor nieuwe vakroutes.

Minister Jet Bussemaker geeft vandaag, woensdag 23 september, op het Via Nova College in Utrecht het startsein van een nieuw Vakroute-programma. Een vakroute is een opleiding die start in het vmbo en doorloopt tot en met het middelbaar beroepsonderwijs, waarbij veel wordt samengewerkt met het regionaal bedrijfsleven. Binnen deze opleidingsroute werken vmbo- en mbo-instellingen intensief samen, zodat leerlingen minder overlap hebben qua lesstof en via één route hun vmbo-diploma én hun mbo-diploma kunnen halen. Het ministerie van OCW stelt voor de uitbreiding van het aantal vakroutes bijna € 1 miljoen euro beschikbaar.
Lees het volledige artikel op de site van de rijksoverheid.

——————————————-

Kamer beperkt bemoeizucht onderwijsinspectie.

De Onderwijsinspectie mag scholen niet meer overspoelen met tijdrovende en onnodige regels. In de Tweede Kamer wordt vandaag een wetsvoorstel besproken van oppositiepartijen CDA, D66 en SGP die een einde maakt aan de overvloed van regels van de inspectie. De regeringspartijen zijn positief, dus de wet haalt hoogstwaarschijnlijk een meerderheid. 

Scholen en leraren klagen steeds vaker over de groeiende plicht om hun werk te verantwoorden. Ze zijn veel tijd kwijt met administratie en met het toenemend aantal controles van de inspectie.
Lees het volledige artikel hier.

——————————————-

Share Button